<

Privatlån

Låneprocessen på denna sida kan du följa upp, kolla på, jämföra och ta dig till ansökningen på de lånegivare som erbjuder privatlån. Privatlån är direkta lån som du kan ta hos kreditgivare på lite större belopp. De lånegivare som presenteras nedan är de mest framstående och som rekommenderas av användare och det är de som kan leverera en bra produkt som vi tycker är bra. Jämför lånen, läs om lånegivarna eller klicka dig vidare till lånegivaren för att ansöka om lånet.

Privatlån? Vad är det?

Privatlån eller blancolån som det också kallas är ett lån till dig som låntagare där du inte behöver ha någon egen säkerhet för att kunna låna. Lånet är som namnet beskrivet ett lån som är ämnat för dig som privatperson. Som med alla andra lån är lånet bundet till ränta och bindningstid.

Hur funkar ett privatlån?

Vid låneansökan, matar du in alla relevanta uppgifter direkt på lånegivarens hemsida. Du kan ansöka om lån på mellan 20 000 kr, upp till 350 000 kr där du varken behöver säkerhet eller ange vad du behöver pengarna till. Efter ansökan får du svar från långivaren om du beviljats lånet. Efter konfirmation på att du beviljats privatlånet får du lånehandlingarna hemskickade. Dessa signerar du och skickar in och därefter får du lånebeloppet insatt på ditt konto ett par dagar senare.

Hur mycket pengar kan jag låna?

Det varierar lite beroende på lånegivaren men generellt tar privatlånet vid där nivåerna för microlån tar slut. Lånebeloppen för privatlånen ligger mellan 20 000 kr och 350 000 kr. Du kan enkelt jämföra privatlånen från långivarna här på låneportal.se.

Varför ska man ta ett privatlån?

Om man redan har andra typer av lån, exempelvis ett bolån, brukar det vara möjligt att låna mer pengar på huset och till en väldigt fördelaktig ränta. Problem är då oftast att du inte kan låna mer pengar på huset än vad det är värderat till. Dessutom kan du inte med nya bolåneregler, låna mer än 85% på ditt hus. Har du exempelvis renoverat och fått din bostad omvärderad brukar det vara möjligt att låna mer pengar på bostaden. Det kan dock vara så att du måste skaffa nya lånebrev på bostaden vilket kostar mycket pengar det mer. Har du redan fyllt den kvoten på gällande värdering, är det inte möjligt att låna mer pengar.

Situationen kan vara sån att du med dina egna pengar och lån, köpt en ny bostad. Renoveringsbehov existerar men du har inte möjlighet att låna mer pengar på bostaden och då behöver du få pengar nån annanstans ifrån. Därför finns det flertalet fördelar med ett privatlån. Fördelarna är bl.a:
Du kan låna stora summor av pengar utan säkerhet .
Du behöver inte ange vad du ska använda pengarna till.

Självklart finns det nackdelar med ett privatlån också. Nackdelarna är bl.a:
Den effektiva räntan (räntan som du faktiskt betalar på lånet) är väldigt hög.

  • Vad är det som gäller för ett privatlån?
  • Vad det är som gäller för varje lån skiljer sig en del mellan de olika lånegivarna och bankerna. För att ansöka om lånet är det ett par saker som gäller:
  • Du måste vara minst 18 år. Vissa långivare/bank kräver att du är minst 21 år.
  • Du ska ha ett svenskt medborgarskap.
  • Du ska ha en inkomst och kunna delge din deklarerade inkomst.
  • Du får inte har några betalningsanmärkningar.
  • Du måste vara kreditvärdig enligt de kreditupplysningar som långivarna tar på dig.

Funderar du på att låna pengar? Se vår uppdaterade lista med lån. Ansök och få svar direkt.

Ett direktlån är samma sak som ett snabblån, vilket innebär att du ansöker om en mindre summa pengar,låna pengar direkt utbetalda samma dag som du blivit beviljad lånet. Räntan är högre än vid ett vanligt privatlån och du har en kortare avbetalningstid.

Allt du behöver veta om SMS lån. Ansök och få fler erbjudanden. Hitta lån med vår lista. Vi samarbetar med över 200 banker, så du kan få en bättre överblick över lånemarknaden.

Vi erbjuder SMSlån med flera anmärkningar, utan UC och utbetalning direkt. SMS lån upp till 10 anmärkningar. 8 SMS-lån med direkt utbetalning.

Hos Lumify lånar du upp till 70 000 kr utan UC. Dem beviljar sms-lån trots betalningsanmärkningar och har direktutbetalning dygnet runt till alla banker.

Företagslån från 50 000 - 3 000 000 kr. Få svar från fler långivare. Kostnadsfritt. Ansökan tar 1 minut och är ej bindande. Vi är Sveriges största jämförelsetjänst för lån. Ansökan tar 1 minut.

företagslån enskild firma

företagslån aktiebolag

Ränta på företagslån

Snabblån utan inkomst

Snabblån med betalningsanmärkningar

Snabblån med dålig kreditvärdighet

Snabblån utan UC kreditprövning

Smslån med dålig kreditvärdighet

Hur mycket pengar kan jag låna

smslån utan kreditupplysning

SMSlån utan UC

Kreditkort med bonus

kreditkort

&nbsp;
Låna pengar direkt
Logo
Enable registration in settings - general