<

Kreditupplysning

Hur en bank eller annan långivare bestämmer sig för om du vill ge dig ett lån? Ett av de verktyg som de använder är din kreditupplysning. Detta berättar för dem om din kredithistorik och hjälper dem att bedöma hur stor risken att låna ut för dig, beroende på kvaliteten på din kreditpoäng.

Vem gör kreditupplysningar?

UC, Creditsafe, Sergel och Bisnode är kreditupplysningsföretag som förser banker, företag och andra aktörer med kreditupplysningar på både privatpersoner och företag. Många kreditupplysningar leder till ett dåligt kreditbetyg.

Vad står i din kreditupplysning?

Din kreditupplysning innehåller vanligtvis följande information:
En lista över dina kreditkonton. Detta inkluderar bank- och kreditkort samt andra kreditarrangemang såsom utestående låneavtal eller betalningsuppgifter för allmännyttiga bolag. 

De kommer att visa om du har gjort återbetalningar i tid och i sin helhet. Föremål som missade eller sena betalningar eller betalningsinställelser kommer att finnas kvar på din kreditupplysning i minst ett år.

Uppgifter om personer som är ekonomiskt kopplade till dig – till exempel för att du har tagit ett gemensamt lån med din partner.

Offentlig registerinformation såsom länsrättsdomar hemåtertaganden, konkurser, skuldlättnadsorder och individuella frivilliga arrangemang.

Ditt namn och födelsedatum.

Dina nuvarande och tidigare adresser.

Om du har begått bedrägeri, eller om någon har stulit din identitet och begått bedrägeri, kommer detta att sparas i din fil.

Din kreditupplysning innehåller inte annan personlig information såsom din lön, religion eller något brottsregister.

Hur långivare använder kreditupplysningar

Tänk på att olika långivare letar efter olika saker när de granskar din kreditupplysning och bestämmer om de ska låna ut till dig. De kan också ta hänsyn till andra faktorer.


Du kan till exempel ha blivit permitterad och tagit ut en betalningssemester under coronakrisen. Även om detta inte kommer att påverka din kreditvärdighet direkt, kan det påverka din förmåga att låna i framtiden.

Vad är en kreditpoäng?

En kreditpoäng är poängen som en kreditgivare kommer att använda för att hjälpa dem att bestämma vilka kunder de ska låna ut till. Den är i stort sett baserad på tre uppsättningar information:
 • din ansökningsblankett
 • din kreditupplysning
 • all information de redan har om dig.
 • Kreditgivare använder ofta en automatiserad process – känd som kreditvärdering – för att objektivt bedöma denna information.

  [adservice-comparison-feed-iframe]

  När måste du kontrollera din kreditupplysning?

  Ansöker du om lån, bolån, kreditkort eller någon annan typ av kredit? Då kan det vara en bra idé att kolla upp din kreditupplysning först, om du inte har tittat på den på ett tag.

  Kan jag göra en kreditupplysning gratis på mig själv ?

  Du kan kontrollera din kreditupplysning gratis så ofta du vill och det påverkar inte din kreditvärdighet.

  Funderar du på att låna pengar? Se vår uppdaterade lista med lån. Ansök och få svar direkt.

  Ett direktlån är samma sak som ett snabblån, vilket innebär att du ansöker om en mindre summa pengar,låna pengar direkt utbetalda samma dag som du blivit beviljad lånet. Räntan är högre än vid ett vanligt privatlån och du har en kortare avbetalningstid.

  Allt du behöver veta om SMS lån. Ansök och få fler erbjudanden. Hitta lån med vår lista. Vi samarbetar med över 200 banker, så du kan få en bättre överblick över lånemarknaden.

  Vi erbjuder SMSlån med flera anmärkningar, utan UC och utbetalning direkt. SMS lån upp till 10 anmärkningar. 8 SMS-lån med direkt utbetalning.

  Hos Lumify lånar du upp till 70 000 kr utan UC. Dem beviljar sms-lån trots betalningsanmärkningar och har direktutbetalning dygnet runt till alla banker.

  Företagslån från 50 000 - 3 000 000 kr. Få svar från fler långivare. Kostnadsfritt. Ansökan tar 1 minut och är ej bindande. Vi är Sveriges största jämförelsetjänst för lån. Ansökan tar 1 minut.

  företagslån enskild firma

  företagslån aktiebolag

  Ränta på företagslån

  Snabblån utan inkomst

  Snabblån med betalningsanmärkningar

  Snabblån med dålig kreditvärdighet

  Snabblån utan UC kreditprövning

  Smslån med dålig kreditvärdighet

  Hur mycket pengar kan jag låna

  smslån utan kreditupplysning

  SMSlån utan UC

  Kreditkort med bonus

  kreditkort

  &nbsp;
  Låna pengar direkt
  Logo
  Enable registration in settings - general